RangeVoting.org · Het centrum voor de Stemming van de Waaier · Krijg Echte Democratie!
Ongeveer ons
Verbindingen
Tijdschema
FAQ
Contacteer ons
Het Beleid van de privacy
Goedkeuringen
Probeer manifestatie!
Creër Stemming
Bibliografie
Nodig newbies uit
Folder
Het Nieuws van de actie
Verklarende woordenlijst
Het Initiatief van de stemming
De Plank van het platform
Audio/visuele dossiers
Tijdschrift pubns
Als u bent:
Republikeins?
Democraat?
In Bureau?
Libertarian?
Groene partij?
Constitutionalist?
Socialistisch?
Unaffiliated?
Derde?
Ralph Nader?
Iowan?
Wiskundige?
Niet-kiezer?
Media?
Bijbels?
Waarom rv bests:
De telling van Borda?
Systeem IRV?
Btr-IRV?
Goedkeuring syst.?
Condorcet?
Meerderheid syst.?
Waarom IRV opbrengt enkel 2 partijoverheersing?
Waarom het verenigen achter waaier is
gedwongen.
Ongeveer:
Grondwettigheid?
Ingewikkeldheid?
Consensus?
VotingMachines?
Vele keuzen?
Het Effect van het kinderdagverblijf?
DH3 pathologie?
Het terugvallen?
De verkiezingen van de verkeerd-manier door geschiedenis?
De Problemen van de wereld?
Geredde het leven?
Raadsels?
Diversen
Onderschrijf aansluiten zich bij Hulp schenken
Strek me Stemming uit „eerste grondig nauwkeurig van de geschiedenis en eerlijk [Voorbeeld]   [Vereenvoudigde Pagina]
manier om de wensen van een electoraat te meten " cf. Olympics

aka het score-hen-alle systeem of het 0-99 die, winnaar van een verkiezing stemmen te selecteren:

 1. elke stem bestaat uit één numerieke score van 0 tot 99 die aan elke kandidaat wordt toegekend (bijvoorbeeld zouden 57.0.34.99 één stem in een 4 kandidaatverkiezing kunnen zijn; adviseer het meest het ergst 99/0 voor beste/);
 2. de kiezers kunnen ingangen met „X“ vullen als zij wensen een mening over die kandidaat (b.v. 57.0, X, 99) niet te geven;
 3. De kandidaat met de hoogste gemiddelde numerieke score wint.
 4. (Slechts de voldoende gekende kandidaten mogen dat minstens 25M% van hun scores [met alle-x stemt genegeerd] numeriek zijn winnen; waar M de maximumfractie numerieke scores die door iedereen in het ras worden gekregen. is)
Kandidaat Uw Stem
EISENHOWER, Dwight D. 60
HARDING, Warren G. 5
HITLER, Adolf 0
HOOVER, Herbert 25
LINCOLN, Abraham 99
PEROT, H. Ross X
ROOSEVELT, Franklin D. 50
WASHINGTON, George 75

Het CIJFER illustreert een hypothetische stemming op het de vertoningsscherm van een waaier stemmingsmachine.

Het doel van CRV:

 1. Om het publiek over de voordelen van waaier stemming en vergelijkende nadelen van andere systemen (vooral slechte huidige de „meerderheids“ systeem het van de V.S. embarrassingly) op te leiden,
 2. Aan hal voor zijn goedkeuring.
 3. Maar CRV steunt ook onderzoek naar (en is onbevangen ongeveer) alle stemmingssystemen, en inderdaad voor sommige doeleinden bepleit zelfs andere systemen.    CRV is onpartijdig.

Huidige opdrachten, het strategische plan op langere termijn, en Iowa 08 project.

Wil aan RangeVoting prikbord intekenen?
(Staat u om en en tekst-onderzoek toe onze berichten, met facultatieve e-mail auto-levering te posten aan u te lezen. Kan me op elk ogenblik terugtrekken. Kan dan aan onze opiniepeilingen deelnemen, lijkt enz. die van BB lid wordt op het intekenen aan een krant in zoverre dat het uw goedkeuring van om het even wat niet betekent. )
De bovengenoemde verbinding dan „toetreden klik“ of „Nieuwe gebruiker? Onderteken omhoog“.
Hoogste Tien Deugden van de Stemming van de Waaier
FreeFind
Onderzoek CRV   [De sleutelwoorden & de klap van het Type gaan binnen]
Google
 1. EXPRESSIEF: U geeft informatie over alle kandidaten niet alleen één, en KWANTITATIEF - niet alleen wie u verkiest, maar hoeveel.
 2. MOEDIGT DE STRATEGIE VAN DE EERLIJKHEID AAN NIET: Uw score voor kandidaat C beïnvloedt in geen geval A versus de slag van B. Zo kunt u uw eerlijk advies van C zonder vrees geven om „uw stem“ te verspillen of A. te kwetsen.
 3. De kiezer heeft nooit om het even welke aansporing om over iemand over („verraad“) zijn/haar favoriet te stemmen. (Het geluid van Mei zoals een duidelijk en gemakkelijk criterium, maar zeer weinig andere stemmingssystemen voeren het uit!) Dit zou het belang van contant geld moeten verminderen.
 4. ONAANGETAST DOOR KANDIDAAT TE KLONEN: Als A „klonen“ A2, A3 heeft, die noch kwetst noch hen helpt, in tegenstelling tot in het oude „meerderheid stemmings“ systeem waar de klonen „de stemming“ verdelen en verliezen; en ook in tegenstelling tot „Borda diestemt waar een partij slechts overwinning door genoeg klonen in werking te stellen verzekert. Niet meer bitter vijandschap tussen gelijke kandidaten.
 5. STRANGLEHOLD VAN ONDERBREKINGEN VAN ZELF-VERSTERKT 2-PARTIJ OVERHEERSING ZODAT DE KIEZERS KRIJGEN MEER KEUZEN: Opbrengst 2 van de meerderheid & van de stemming IRV partijoverheersing. De stemming van de waaier brengt experimenteel veel grotere steun voor 3de partijen op dan „goedkeuring stemmend.“ Het hebben van meer partijen zou het belang om gerrymandering, dalingsvoorspelbaarheid onder 98%, en verhogingsbelang & turnout ook moeten verminderen.
 6. KAN DOOR OM HET EVEN WELKE MACHINE VAN DE STEMMING VOOR DE VEELVOUDIGE WEDSTRIJDEN VAN DE MEERDERHEID WORDEN BEHANDELD, D.W.Z. BESTAAND ALLEN. (Dit die voor „enig cijfer“ waaier d.w.z. met scores stemt binnen {0.1.2.3.4.5.6.7.8.9, X}.) IRV en de stemming Condorcet kunnen niet.
 7. Als al stemming strategisch is, dan maximaliseert (a) ongeveer aantal „AANGENAAM VERRASTE“ kiezers en (b) VERKIEST slaan-ALLE WINNAARS wanneer zij bestaan.
 8. MINDERBEDIERVEN STEMMINGEN“ EN MINDER FRAUDE. In meerderheid die, kan toevallig hangend Tsjaad of overvote uw stem veroorzaken om worden verworpen stemt. Met waaier die, een hangend de oorzaken slechts deel van Tsjaad van uw wordt verworpen te worden stem stemt die (omgezet in „spatie“) met de rest - uw adviezen van alle andere nog operationele kandidaten -. Er is geen dergelijk ding dat een „overvote“ sinds het geven van meningen over alle kandidaten het idee is; er is geen verkeerde manier om een stemming in te vullen. Rv vermindert ook risico van BANDEN.
 9. UNIEK HET BEST onder alle gemeenschappelijke methodes van de enig-winnaarverkiezing zoals die door BAYESIAN SPIJT worden gemeten. (Houdt voor alle 144 probeerde combinaties van het volgende: nummer V kiezers en N van kandidaten met V>N>2, verscheidene soorten „nutsgenerators“, verscheidene hoeveelheden „kiezersonwetendheid,“ en met of „eerlijke“ of „strategische“ kiezers.)
 10. REUSACHTIG POSITIEF EFFECT: „Democratie“ beter over monarchie en feodalisme. Bayesian betreur de metingen zeggen enkel het overschakelen van meerderheid op waaier minstens zo veel verdere spijtvermindering zal veroorzaken!
 11. HONEYBEES & de MIEREN hebben triljoenen verkiezingen in de loop van de laatste 20-50 miljoen jaar in werking gesteld om de besluiten van de bijenkorfverhuizing te nemen. Onder strenge evolutieve druk, kwamen zij met… waaier stemming op de proppen!